❁ Recepten 

Wanneer ik een dagje vrij heb, ben ik niet weg te slaan uit de keuken. Het is namelijk een van mijn ontspanningen om eten te koken. Ik vind het enorm leuk om dingen uit te proberen en mijn familie te verassen met een lekker recept. Vaak zoek ik een recept uit op het internet en pas ik een aantal ingrediënten aan om er iets eigens van te maken. Ik moet toegeven dat dit niet altijd lukt, maar die blunders zal ik jullie besparen haha :)! Ik beloof jullie dat ik alleen lekkere dingen zal delen, tenminste wat ik lekker vind!  Hou mijn blog in de gaten om geen recept te missen!

 

P.S. Als je iets hebt gemaakt zou ik het leuk vinden als je een fotootje deelt en wie weet zet ik het op mijn blog!

P.P.S. Laat een reactie achter met het recept die je wil dat ik plaats.


Benodigdheden (4 personen):

♡ 4 hamburgerbroodjes

♡ 350 gram kipfilet

♡ 4 tl. kip kruiden

♡ 0,5 tl. peper

♡ 0,5 tl. zout

♡ 1 el. zonnebloemolie (marinade)

♡ 3 el. zonnebloemolie (bakken)

♡ 0,5 zak Doritos chips (oranje of zwarte naar keuze)

♡ 350 gram bloem

♡ 3 eieren 

♡ 4 grote slablaadjes 

♡ 1 kleine rode ui

♡ 4 plakjes cheddar kaas

 

Bereidingswijze: 

♡ Neem de kip en snij deze in 4 gelijkmatige lapjes.

♡ Doe de lapjes in een kom en gooi de kip kruiden, zout, peper en zonnebloemolie er bij. 

♡ Meng de kip goed zodat er overal marinade zit en laat de kip rusten.

♡ Neem ondertussen de ui en snij deze in kleine rondjes.

♡ Neem de zak Doritos chips en sla deze in kleine stukjes.

♡ Doe de chips, bloem en eieren in verschillende bordjes.

♡ Neem de gemarineerde kip lapjes en haal deze een voor een door de bloem, eieren en de chips. (tip: druk de chips goed aan!)

♡ Bak de lapjes kip tot ze mooi goudbruin zijn.

♡ Neem een saus naar keuze en smeer deze op de broodjes.

♡ Leg het stukje kip op het broodje samen met de sla, cheddar kaas en de gesneden rode ui.

 

♡ En klaar is kees! ♡ 

 


Benodigdheden (4 personen):

♡ 300 gram tagliatelle 

♡ 300 ml. kookroom

♡ 600 gram tomatensaus

♡ 350 gram garnalen (of in blokjes gesneden kipfilet)

♡ 1 rode paprika

♡ 2 uien

♡ 1 klein bakje champignons

♡ 1 kleine zak bladspinazie

♡ 6 teentjes knoflook

♡ 1 el. peper (garnalen)

♡ 1 el. peper (saus)

♡ 2 el. zout (saus)

♡ 4 el. zout (tagliatelle)

♡ 1 el. zout (garnalen

♡ 1 el. olie (naar keuze)

 

Bereidingswijze: 

♡ Snij de ui in kleine blokjes, pers de knoflookteentjes en bak deze in een koekenpan samen met de olie.

♡ Snij de champignons en paprika in schijfjes en voeg deze toe in de pan.

♡ Laat de groente eventjes bakken voeg het zout, de peper toe en de kookroom toe en laat deze goed koken.

♡ Voeg de tomatensaus toe en laat het koken op een zacht vuurtje.

♡ Neem een kleine koekenpan en bak de garnalen samen met zout en peper.

♡ Doe ondertussen de tagliatelle in een pan met water en zout en laat deze koken.

♡ Vervolgens doe je de bladspinazie handje voor handje in de pan met saus en roer je deze goed door tot alle spinazie er in zit.

♡ Voeg de garnalen toe en laat de saus nog eventjes koken op een laag vuurtje.

♡ Wanneer alles gekookt is haal je het overige water uit de pan met tagliatelle en meng je de saus met de pasta.

 

♡ En klaar is kees! ♡ 

 


Benodigdheden:

♡ 1 pak baklava deeg

♡ 750 ml melk (3 glazen)

♡ 1 mespuntje zout

♡ 2 zakjes vanille suiker

♡ 2 eieren

♡ 50 gram maizena

♡ 60 gram boter

♡ 1 grote lepel boter

 

Bereidingswijze:

♡ Neem de eieren en 2 glazen melk en mix deze.

♡ Blijf doorroeren en voeg de suiker, het mespuntje zout, de bloem en de maizena er geleidelijk aan toe.

♡ Roer door tot het een dikke mix is en voeg de derde glas melk en de 60 gram boter er aan toe.

♡ Roer deze mix en laat het 10 minuten rusten.

♡ Neem een ovenschaal en vet deze in met olie en gesmolten boter.

♡ Pak de baklava deeg, leg deze op de bakplaat en vet hem daarna goed in.

♡ Herhaal dit tot je een laag van 7 vellen hebt.

♡ Neem de topping en smeer deze er gelijkmatig tussen.

♡ Neem de baklava deeg weer en doe het zelfde als bij de onderste laag (7 vellen op elkaar en invetten).

♡ Snij in stukken en doe in de oven tot het goudbruin gebakken is.

 

♡ En klaar is kees! ♡

 

Tip: Serveer de tompouces met een bolletje vanille ijs, yum!

 


Benodigdheden: (4 personen)

Voor het deeg:

♡ 1 tl. olijfolie (extra)

♡ 2 el. olijfolie

♡ 1 el. zout

♡ 2 el. melk

♡ 3.75 dl lauw water

♡ 1 zakje gedroogde gist

♡ 650 gram bloem

 

Voor de topping:

♡ 300 gram kipfilet

♡ 1 el. kip kruiden

♡ 1 tl. chili vlokken

♡ 2 tl. zonnebloemolie

♡ 1 rode paprika

♡ 1 rode ui

♡ 1 prei

♡ 2 tl. zout

♡ pizzasaus 

♡ (geraspte) kaas

 

♡ een keukenweegschaal

♡ een keukenmachine

 

Bereidingswijze:

Voor het deeg:

♡ Neem de bloem, de gist en het zout en doe deze in de mengstuk van de keukenmachine. (Let op: Strooi de zout aan de ene kant en het gist aan de andere kant, deze twee mogen niet met elkaar in contact komen.)

♡ Zet de keukenmachine aan en voeg beetje bij beetje het lauwe water er aan toe.

♡ Laat de machine 7 minuten door draaien.

♡ Voeg vervolgens de melk en het olijfolie toe en laat alles nog eens mengen voor ongeveer 5 minuten.

♡ Wrijf een kom in met de extra olijfolie en doe de bol deeg er in.

♡ Bedek het deeg met een (vochtige) theedoek en laat het deeg voor ongeveer een uur rusten.

♡ Na ongeveer een uur kan je het deeg uitrollen tot een pizzabodem.

 

Voor de topping:

♡ Snijd de kip in grove stukken en marineer deze met de kip kruiden, chili vlokken en zonnebloemolie.

♡ Bak de kip tot het gaar is en laat het afkoelen.

♡ Neem de groentes en snij deze allemaal in kleine blokjes van ongeveer een halve cm.

♡ Doe de groente in een pan met een klein beetje olie en bak de groenten.

♡ Neem de afgekoelde kip en trek deze uit elkaar zodat je kleine stukjes krijgt.

♡ Leg de pizzabodem op een bakplaat met bakpapier.

♡ Smeer de pizza in met de pizzasaus, bestrooi hem met de groentes en doe vervolgens de kip er op.

♡ Als je van kaas houdt kan je er kaas op doen zoveel je wilt.

♡ Bak de pizza voor ongeveer 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.

 

♡ En klaar is kees!

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.